O nama


 

        Privredno društvo “Aca-Yu sport food” je nastalo 31.03 proleća Gospodnjeg, 2002. godine. Ideju za početak bavljenja ovim biznisom smo dobili od proslavljenog i sada pokojnog odgajivača golubova iz Kragujevca, gospodina Vladana Tomovića. Osnivač firme, i njen vlasnik, gospodin Aca Jakovljević, kao dugogodišnji odgajivač i zaljubljenik u srpskog visokoletača, trudio da za svoje golubove kao i za golubove svojih prijatelja nabavi sve vitamine i dodatke koji su potrebni za vrhunsko bavljenje ovim sportom. Mi nismo slučajno u ovom biznisu, i nismo slučajno rizikovali i uspeli da omogućimo svim golubarima u Srbiji, bar donekle, ravnopravnost u ovom sportu.

       Početak našeg poslovanja se vezuje za svetski poznati brend, belgijsku kompaniju, Versele-Lagu, gde smo imali zadatak da je reprezentujemo kao svetskog lidera u proizvodnji hrane. Uz pomoć generalnog menadžera kompanije Versele-laga, pokojnog Valentin Mandike, smo polako postavljali temelje naše firme koji traju i dan danas. Najteže u ovom poslu je raditi sa najboljima! Naša zvezda vodilja od početka je bila unapredjenje, poboljšanje i čuvanje naše jedinstvene, autohtone rase golubova srpskog visokoletača bez obzira što su svi proizvodi stranih kompanija namenjeni rasi pismonoša. Mi smo znali, i svi ostali su kasnije shvatili da su svi sportski golubovi, osim u pravilima leta, jedinstveni. Svima treba snaga, zdravlje, energija, brzina!

 

                          

 

 

        Godine 2004, pri jednoj poseti kompaniji “Dr.Hesse Tierpharma – Rohnfried” smo sklopili dogovor o distribuciji njihove robe na tržište Srbije. Još jedna svetska kompanija na čelu sa gospodinom Bergerom, sa kojom imamo fantastičnu saradnju.  U toku poslovanja, rasta firme i zahteva tržišta, uspostavlja se saradnja i sa kompanijom iz Holandije, PANTEX. Time smo zaokružili sve ono što smo imali za cilj. Sve na jednom nestu, za vaše pernate ljubimce! 2010e. godine, se upoznajemo i sa nemačkom kompanijom, “Backs”, i sa vlasnikom Theodor Backsom, dogovaramo poslovnu saradnju.  2012. godine na tržište Srbije smo doneli i proizvode poznate holandske firme “General pharma”, čiji je vlasnik jedan od najboljih odgajivača pismonoša u Holandiji, gospodin Jap Koehoorn.

 

   U poseti kompanij Pantex, sa generalnim menadžerom, gospodinom Jan Van Limptom     U poseti General Pharmi, sa suvlasnicom i suprugom gospodina Jap Koehoorna

 

 

       Naša firma, uz sve poznate svetske brendove, se bavi i prodajom domaćih pojedinačnih komponenti za ishranu golubova sa paletom više od 30 proizvoda.

       Kao jedni od pionira specijalizovanih firmi koja se bavi isključivo golubarskim programom, možemo skromno reći da smo postali jedni od lidera u Srbiji! Možemo biti sigurni u jedno, da uspešnosti naše firme ne bi bilo, da nije bilo vere sprskih golubara i naše upornosti u prezentovanju svega što je najbolje i najkvalitetnije, i onoga što će nam pomoći da se naši golubovi vinu do neslućenih visina, dužina i obaranju rekorda svake godine. Svim tim pionirima koju su verovali u nas i naše dobre namere, i činjenja svega najboljeg za našeg pernatog ljubimca, možemo reći jedno veliko HVALA!

       Postoji činjenica da je u proteklih 12 godina pomerena granica  leta naših golubova,kako srpskih visokoletača tako i tiplera, do neslućenih razmera o kojima smo mogli samo maštati. I ako smo mi učestvovali makar i jedan mali deo u tome, imali smo zašto raditi i boriti se, uz obećanje da čemo u budućnosti da napredujemo, unapredjujemo i zajedničkim snagama našeg ljubimca postavimo na svetski vrh!

       Naš uspeh i rast je vezan, ne samo kao klasična trgovina i prodaja proizvoda za golubove, već smo firma koja je poslovanje zasnivala na iskrenom, korektnom i prijateljskom odnosu, pre svega prema vašim golubovima, a tek posle prema odgajivačima. Golubari vole da kažu na žalost jednu istinu koja važi za prodavce hrane i preparata za golubove: “Ko ne pomogne vašim golubovima, taj ne voli ni vas”. Biznis, sport i golubarstvo na jedan nov način.

 

Tu smo zbog vaših golubova i vas!                  Sajam u Dortmundu, sa gospodinom Theodor Backsom, vlasnikom nemačke kompanije "Backs"

 

        Ovim putem želimo da udjemo u 2014. godinu sa poklonom za sve odgajivače sportskih i ostalih golubova, da unapredimo poslovanje a svim ostalim odgajivačima pružimo mnoštvo proizvoda, objašnjenja i informacija o uzgoju vaših ljubimaca. Hvala svim poslovnim partnerima a pre svega krajnji korisnicima naših proizvoda na ukazanom dosadašnjem poverenju. Naš zadatak je i dalje da smo tu zbog vas, i za vas.

        Za kraj još jedna misao jednog od najboljih svetskih stručnjaka na temu golubarstva, Viktor Van Salena, i bez obzira što se mi bavimo trgovinom proizvoda za golubove: “Gospodo, ipak sve polazi od dobrih golubova”